Οι 5 Τάσεις Web Design Για Το 2017

 

Το διαδίκτυο είναι ένας ραγδαία εξελισσόμενος χώρος. Τεχνολογίες και τεχνικές ανάπτυξης μπορεί να εμφανιστούν γρήγορα. Τα όλο και καλύτερα εργαλεία επιτρέπουν μεγαλύτερη ελευθερία κατά τον σχεδιασμό των αλληλεπιδράσεων στις ιστοσελίδες. Και λόγω αυτού, τα ακόλουθα πρότυπα και τεχνικές σχεδιασμού ιστοσελίδων μπορεί να αρχίσουν να γίνονται τάσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παρακάτω είναι μια λίστα των τάσεων σχεδιασμού ιστοσελίδων που πρέπει να θυμάστε κατά τη διάρκεια του 2017. Δεν είναι όλες νέες ιδέες και μερικά είναι στυλ που αυξάνουν ή/και διατηρούν τη δημοτικότητάς τους από το 2016. Αναμένεται να συνεχίσουν να βρίσκονται σε κοινή χρήση για νέες ιστοσελίδες που φτιάχνονται το 2017. Υπάρχουν επίσης μερικές αρκετά νέες τεχνικές και τεχνολογίες που μπορεί να θέλετε να εφαρμόσετε στα σχέδια της ιστοσελίδας σας. Αυτές μπορεί να μην είναι κατ’ ανάγκην σε ευρεία χρήση ακόμα, αλλά ίσως να θέλετε να επωφεληθείτε από αυτές τώρα και να μείνετε μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Χρώμα

Η χρωματική επιλογή για μια ιστοσελίδα είναι εξαιρετικά σημαντική. Μπορεί να επηρεάσει τα συναισθήματα των επισκεπτών, τις σκέψεις τους και τα ποσοστά μετατροπής. Άρα, ποιες θα είναι οι χρωματικές τάσεις για το 2017;

Το χρώμα της χρονιάς για το 2017 – το Πράσινο. Επιλέχθηκε ως σύμβολο για νέα ξεκινήματα, μια δροσιστική και αναζωογονητική σκιά. Δεν περιμένω κάθε ιστοσελίδα του 2017 να είναι πράσινη, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν πολλά web designs εμπνευσμένα από αυτό.

Λόγω της δημοτικότητας του material design της Google, τα χρώματα και οι συνδυασμοί χρωμάτων που συνιστώνται στις κατευθυντήριες γραμμές αυτού του σχεδιασμού είναι πιθανό να έχουν ανοδική τάση το 2017. Αυτά τα χρώματα είναι φωτεινά και έντονα. Ακόμη και εκτός του Material Design, υπήρξαν πολλά πρόσφατα παραδείγματα από σχέδια ιστοσελίδων που ενσωματώνουν φωτεινά χρώματα.

Η Διχρωμία είναι μια εικόνα που αποτελείται από δύο χρώματα. Έχουμε δει πολλές εικόνες τέτοιου τύπου να χρησιμοποιούνται το προηγούμενο έτος και περιμένω αυτό το στυλ να γίνει ακόμη πιο δημοφιλές το 2017.

Ιστοσελίδες όπως το Spotify, έχουν χρησιμοποιήσει τις εικόνες διχρωμίας με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Μπορεί να το έχετε παρατηρήσει, η διχρωμία είναι ένα δημοφιλές στυλ για πολλές εικόνες μικρογραφίας βίντεο στο YouTube.

Σύγχρονο Ρετρό

Είτε πρόκειται για pixel art, vintage τυπογραφία ή εικόνες εμπνευσμένες από το ’80 και το ’90, το ρετρό με σύγχρονες επιρροές είναι στη μόδα αυτή τη στιγμή. Έχει πολύ μεγαλύτερη επιρροή στο web design κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, με πολλές ιστοσελίδες να κάνουν χρήση αυτού του στυλ.

Source: www.rleonardi.com

Αυτό το διαδραστικό βιογραφικό του Robby Leonardi είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του σύγχρονου ρετρό. Έχει συνδυάσει ένα ημισύγχρονο pixel art στυλ με την πλευρική κίνηση ενός βιντεοπαιχνιδιού τύπου Super Mario.

Cinemagraphs

Τα Cinemagraphs είναι φωτογραφίες με στοιχεία που έχουν επαναλαμβανόμενες κινήσεις. Έχουν κερδίσει δημοτικότητα πρόσφατα, και δικαίως· ένα καλοφτιαγμένο cinemagraph μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακό οπτικά.

Τα Cinemagraphs μπορεί να είναι είτε αρχεία GIF είτε βίντεο. Και τα δύο μπορεί να οδηγήσουν σε αρκετά μεγάλο μέγεθος αρχείων, εάν το cinemagraph είναι υψηλής ποιότητας.

Source: Flixel

Μπορείτε να δείτε μερικά θαυμάσια παραδείγματα cinemagraphs στο Flixel, μια υπηρεσία φιλοξενίας για αυτό το είδος εικόνων ή βίντεο. Ρίξτε μια ματιά για να δείτε μερικά παραδείγματα από τη σπουδαία δουλειά που κάνουν. Παρακάτω είναι ένα μόνο παράδειγμα από τα πολλά cinemagraphs υψηλής ποιότητας.

Τολμηρή, Δημιουργική Τυπογραφία

Το 2016 είδαμε μερικές πολύ δημιουργικές χρήσεις της τυπογραφίας, και το 2017 είναι πιθανό οι σχεδιαστές να συνεχίσουν να διευρύνουν τα όρια του τι μπορεί να επιτευχθεί με τον τύπο. Αναμένετε τον τύπο όχι μόνο να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στην οθόνη, αλλά επίσης περιμένετε να δείτε πιο δημιουργικές γραμματοσειρές από τις συνήθεις γραμματοσειρές διαδικτύου που έχετε συνηθίσει.

360 Βίντεο & VR

Το 2016 ήταν το έτος του VR. Κυκλοφόρησαν πολυάριθμα gaming VR headsets, και το 360 βίντεο είχε μια αύξηση στο ενδιαφέρον αναζήτησης. Περιμένω ότι οι σχεδιαστές θα αρχίσουν να σκέφτονται ενδιαφέροντες τρόπους να ενσωματώσουν το 360 βίντεο σε ιστοσελίδες κατά τη διάρκεια του 2017.

Συμπέρασμα

Εδώ τελειώνουν οι τάσεις web design μας που πρέπει να προσέξετε το 2017. Ελπίζω από το άρθρο να μάθατε κάποια νέα σχεδιαστικά πρότυπα και τεχνολογίες που δεν γνωρίζατε ότι ήταν δημοφιλή. Εάν χρειάζεστε βοήθεια με το σχεδιασμό η και την κατανόηση της τεχνολογία της ιστοσελίδας σας, καθώς και πώς την να αξιοποιήσετε καταλληλά, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τα σχετικά προγράμματα εκπαίδευσης που προσφέρουμε.