7 Ιδέες Στρατηγικής για τα Social Media που Παράγουν Πραγματικά Αποτελέσματα

 

Ο ανταγωνισμός για Online Marketing είναι έντονος. Δεν έχει σημασία πού θα κοιτάξεις- Facebook, Twitter, Google Plus – το να ξεχωρίσεις δεν είναι εύκολο. Αλλά, ξέρατε ότι το 97% των καταναλωτών δηλώνει ότι πλέον κοιτάει στο Διαδίκτυο πριν έρθει σε επαφή με μια επιχείρηση; Αυτό κάνει τη διαφοροποίηση πιο σημαντική από ποτέ. Ως ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης ή μεσαίας επιχείρησης, ξέρετε ότι πρέπει να διατηρείτε μια εδραιωμένη παρουσία στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης;

Αλλά, μόνο η παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι αρκετή. Θα πρέπει να συμμετέχετε, ενημερώνεται και να ψυχαγωγείτε μία ήδη κορεσμένη κοινωνία. Και όχι μόνο να την ψυχαγωγείτε, αλλά και να παρέχετε φρέσκο, σχετικό και επίκαιρο περιεχόμενο.

Αλλά όλα αυτά χρειάζονται χρόνο, και όπως όλοι γνωρίζουμε – ο χρόνος είναι χρήμα. Εδώ έρχεται η στρατηγική για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής θα σας κρατήσει επικεντρωμένους και ευκίνητους. Θα σας επιτρέψει επίσης να ακούτε, να ανταποκρίνεστε και να καλύπτετε τις ανάγκες των οπαδών σας στα Social Media σε πραγματικό χρόνο.

Οπότε, από πού ξεκινάτε;

7 Ιδέες Στρατηγικής για τα Social Media

1. Γνωρίστε την αγορά στόχο σας
Αν σας ρωτούσα ποια είναι η αγορά-στόχος, θα ξέρατε την απάντηση; (Σιγουρά δεν είναι όλοι) Για να πετύχετε στόχους, θα πρέπει να γνωρίζετε με ποιον μιλάτε. Γνωρίστε το κοινό σας. Κατανοήστε τις ανάγκες του και τα προβλήματά του που λύνετε. Αν δεν έχετε κάνει την έρευνά σας πριν μπείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τώρα είναι η ώρα. Κατανοήστε ακριβώς το πώς, πότε και γιατί χρησιμοποιεί τα social media η αγορά-στόχος. Μην υποθέσετε ότι έχετε τις απαντήσεις. Κάντε την έρευνα σας.

2. Optimize το περιεχόμενό σας
Καθώς αρχίζετε να βρίσκετε την ακριβή θέση σας, θα διαπιστώσετε ότι η δημιουργία ειδικού περιεχομένου γίνεται πολύ ευκολότερα. Και μόλις το μήνυμά σας είναι συγκεκριμένο, έχετε την ευκαιρία να κάνετε πολύ περισσότερα από μια απλή επικοινωνία. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε περιεχόμενο που ξεπερνά τις προσδοκίες του κοινού σας.

3. Δημιουργήστε μια στρατηγική Πολλαπλών Μέσων
Οι πιο επιτυχημένες εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα social media έχουν επεκτείνει την επιρροή τους σε διάφορες πλατφόρμες. Για να κερδίσετε έκθεση και έλξη, δημιουργήστε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τα μέσα κοινωνική δικτύωσης. Αυτή θα πρέπει να συνδυάζει πολλαπλές πλατφόρμες social media, αξιοποιώντας την καθεμία με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

4. Κρατήστε το Brand σας Συνεπή
Όταν προσγειωθεί κάποιος στα κοινωνικά δίκτυα σας, θα καταλάβει ότι είστε εσείς;
Καθώς δημιουργείτε λογαριασμούς σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα, βεβαιωθείτε ότι το λογότυπό σας, τα χρώματα, οι γραμματοσειρές και τα γραφικά σας είναι συνεπή. Είτε πρόκειται για ένα εξώφυλλο στο Facebook με την επωνυμία είτε για τη φωτογραφία προφίλ στο Twitter σας, η εμφάνιση, η αίσθηση και το μήνυμά σας πρέπει να είναι εύκολο να εντοπιστούν.

5. Εμπλέξτε το ακροατήριό σας
Μόλις αρχίσετε να λαμβάνετε την προσοχή του κοινού σας μέσα από το περιεχόμενό σας, βεβαιωθείτε ότι τους κάνετε να αισθάνονται ιδιαίτεροι. Απαντήστε, αλληλεπιδράστε και συμμετέχετε στη συζήτηση. Το ακροατήριό σας θέλει να σας γνωρίσει.

6. Ακολουθήστε τον Κανόνα 70-30
Ο κανόνας 70-30 ακολουθεί αυτή τη στρατηγική: διατηρήστε το εβδομήντα τοις εκατό του περιεχομένου σας ελκυστικό, διαδραστικό, ενημερωτικό και διασκεδαστικό και το τριάντα τοις εκατό διαφημιστικό.

7. Ελέγξτε τα αποτελέσματα σας
Ξέρετε τι λειτουργεί στα κανάλια σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τι όχι;
Η έρευνα θα πρέπει να είναι η ραχοκοκαλιά κάθε στρατηγικής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εάν δεν έχετε εξετάσει τα αναλυτικά σας, τώρα είναι η ώρα. Από το Facebook insights μέχρι το Google και το Pinterest analytics, υπάρχει πλούτος δεδομένων στα χέρια σας.

Τελικές Σκέψεις

Δεν υπάρχει μία λύση που να ταιριάζει σε όλους για τα social media. Είναι σημαντικό να κρατάτε ανοικτό μυαλό, καθώς εξερευνάτε κάθε κοινωνικό δίκτυο και τις τακτικές που εργάζονται στο εσωτερικό τους. Ποτέ μην φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο ή να κολλήσετε με κάτι που παράγει σταθερά αποτελέσματα!
Εάν θα θέλετε να μάθετε παραπάνω λεπτομέρειες σχετικά με ιδέες στρατηγικής για τα Social Media, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας πληροφορήσουμε για τα σχετικά προγράμματα εκπαίδευσης που προσφέρουμε.