Η διαφορά μεταξύ καλής και σπουδαίας Ηγεσίας

 

Οι σπουδαίοι ηγέτες δεν είναι απλώς καλύτεροι στο να είναι καλοί ηγέτες. Είναι σε μια ξεχωριστή κατηγορία. Μονό και να τους παρακολουθείς μπορεί να προκαλεί δέος. Εκπέμπουν ενεργεία σε εκείνους που εργάζονται μαζί τους και σοκάρουν μια αποτυχημένη ομάδα ή εταιρεία σε επιτυχία με την προσωπικότητά τους.

Οι καλοί ηγέτες συχνά κρατούν καλές ιδέες που πέτυχαν και βελτιώνουν την λειτουργικότητα της επιχείρησης γύρω τους. Αυτή είναι προφανώς μια καλή στρατηγική. Ένα μεγάλο μέρος όσων έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε έχει περάσει από μικρές καινοτομίες που στοιβάζονται, η μία πάνω από στην άλλη.

Οι καλοί ηγέτες σου δείχνουν τι μπορούν να κάνουν

Οι σπουδαίοι ηγέτες σας κάνουν να συνειδητοποιήσετε τι μπορείτε να κάνετε. Αυτό είναι μια τεράστια διαφορά μεταξύ ενός καλού και σπουδαίου ηγέτη. Ένας καλός ηγέτης εντυπωσιάζει με τις ικανότητες του. Ένας σπουδαίος ηγέτης, από την άλλη πλευρά, έχει τη δυνατότητα να σε εντυπωσιάσει με το ποιος είσαι. Θα σας κάνει να αισθανθείτε καλά για το ποιος είστε και τι είστε ικανός.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σπουδαίοι ηγέτες έχουν συχνά μια μαγνητική προσωπικότητα. Στην τελική, ποιος δεν θέλει να αισθάνεται καλύτερα για το ποιος είναι;

Η διαφορά στην παραγωγικότητα και την ικανότητα είναι επίσης τεράστια. Ένας καλός ηγέτης μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι σε αυτό που κάνουν. Ένας σπουδαίος ηγέτης μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα. Μπορούν να πάρουν μια ομάδα και να κάνουν κάθε μέλος εξαιρετικό σε αυτό που κάνουν, εμπνέοντας τους να μάθουν και να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Μπορείτε να βρείτε τα σεμινάρια εδώ.

Καλή ηγέτες σας λένε ότι είστε σπουδαίοι

Οι σπουδαίοι ηγέτες σας κάνουν να το πιστέψετε με τις πράξεις τους. Είναι μια λεπτή διαφορά αλλά πώς μπορείτε να κάνετε κάποιον να πιστεί ότι είναι σπουδαίος, χωρίς να του το πείτε; Λέγοντάς το σίγουρα βοηθάει, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Θα πρέπει επίσης να τους το δείξετε.
Αυτά είναι μικρές ενέργειες που έχουν μεγάλα αποτελέσματα. Ο σεβασμός που δείχνετε στους ανθρώπους που σας ακολουθούν, το γεγονός ότι είστε πρόθυμοι να τους εμπιστευτείτε με κάτι σημαντικό, ο τρόπος που τους δίνετε την αμέριστη προσοχή σας όταν τη χρειάζονται. Στην πραγματικότητα, είναι όλα σχετικά με σεβασμό και την αναγνώριση των ανθρώπων.

“Leadership and learning are indispensable to each other.” –JOHN F. KENNEDY

Συμπέρασμα

Πώς μπορείτε να γίνετε ένας σπουδαίος ηγέτης; Μπορείτε να ξεκινήσετε με το να είστε καλός και στη συνέχεια να εργαστείτε για να γίνετε καλύτερος. Μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι η ηγεσία είναι κάτι που ή το έχεις ή όχι. Αυτό είναι ανοησία. Η ηγεσία δεν είναι κάτι έμφυτο. Είναι κάτι που μαθαίνεται.

Aν θέλετε να μάθετε πώς να γίνετε και εσείς ένας σπουδαίος ηγέτης, κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλα τα προγράμματα εκπαίδευσης για Ηγεσία.