Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων στη μαζική εστίαση

Σχετικά με το Πρόγραμμα

Λαμβάνοντας υπόψη το νομοθετικό πλαίσιο για την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων, κάθε επιχείρηση η οποία ασχολείται με την παρασκευή, μεταποίηση, παραγωγή, συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορά, διανομή, ή διακίνηση τροφίμων καθώς και ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφετέριες, κρίνουν ότι είναι αναγκαίο να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους σε αυτούς τους τομείς. Αυτό το μονοήμερο πρόγραμμα, αποσκοπεί, να προστατεύσει τον καταναλωτή καθώς και την επιχείρηση σας από τροφική δηλητηρίαση, αναλύοντας τους κινδύνους στα τρόφιμα, την νομοθεσία για τα αλλεργιογόνα, καθώς και τα προαπαιτούμενα για προσωπική υγιεινή, απολύμανση, αποθήκευση προϊόντων, απόψυξη, έλεγχο θερμοκρασίας και άλλα.

Διάρκεια: 7 Ώρες

Στόχος του Προγράμματος

  • Να ορίζουν τις διάφορες έννοιες γύρω από την ασφάλεια των τροφίμων.
  • Να διακρίνουν τους κινδύνους των τροφίμων.
  • Να αναγνωρίζουν τους μικροοργανισμούς που αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια των τροφίμων.
  • Να προσδιορίζουν τις συνθήκες που επηρεάζουν την ανάπτυξη των μικροοργανισμών.
  • Να εφαρμόζουν μέτρα προστασίας των τροφίμων από τους πιθανούς κινδύνους.
  • Να σχεδιάζουν τον τρόπο εργασίας τους για προστασία των τροφίμων υψηλής επικινδυνότητας.
  • Να εκτιμούν τις πιθανές πηγές κινδύνων των τροφίμων κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.
  • Να κινητοποιούνται στις περιπτώσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιμόλυνση τρωκτικών ή εντόμων.

Γιατί να παρακολουθήσετέ αυτή την εκπαίδευση

  • Για να πληρείτε το νομοθετικό πλαίσιο για Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων.
  • Για να αναπτύξετε την γνώση σας στους κινδύνους των τροφίμων.
  • Για να βελτιώσετε τις διαδικασίες αποθήκευσης, προετοιμασίας, απόψυξης, θερμικής επεξεργασίας, ψύξης, επαναθέρμανσης τροφίμων.

Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για οποίο ενδιαφέρεται να

  • Να εφαρμόσει τα κατάλληλα μέτρα ατομικής υγιεινής στο χώρο εργασίας.
  • Να σχεδιάσει μια ασφαλή μέθοδο εργασίας για προστασία των τροφίμων υψηλής επικινδυνότητας
  • Να προάγει τα θέματα υγιεινής ανάμεσα στο προσωπικό για τη δημιουργία κουλτούρας ασφάλειας.

Κατάλληλο για:

  • Στελέχη της βιομηχανίας τροφίμων
  • Υπεύθυνους Ασφάλειας Τροφίμων
  • Mέλη επιτροπών HACCP
  • Υπεύθυνους Παραγωγής
  • Υπεύθυνους Μάρκετινγκ
  • Υπεύθυνους Πωλήσεων
  • Υπεύθυνους Αγορών
  • Αποθηκάριους
  • Πώς να παρακολουθήσετε ή να οργανώσετε μια εκπαίδευση

    Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσει το προσωπικό σας μια από τις εκπαιδεύσεις οι οποίες διοργανώνονται από τον οργανισμό μας, παρακαλούμε όπως δείτε την λίστα των εκπαιδεύσεων μας.

    Εάν επιθυμείτε να διοργανώσετε μια εκπαίδευση για το προσωπικό σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 24 02 33 33.
    No Events

    Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων στη μαζική εστίαση

     

    Επαλήθευση